هورمونهای مزاحم بارداری و شروع نوسانات خلقی!| چه اتفاقی دارد برایتان می افتد؟
به گزارش روبرونیوز؛ بارداری مانند یک ترن هوایی است که دائما در حال بالاو پایین شدن است. یک زن وقتی سوار بر این ترن هوایی میشود تا یک سفر نه ماهه را شروع کند، باید توقع اوجهای شاد، پایینهای دلخراش، حالت تهوع، لذت، تنفر و حتی ترس هم در هر پیچ و تاپ این بازی هیجان انگیز داشته باشد. چون حال مادر در نوسان است و باید هر چه زودتر با این ترن هیجان انگیز ارتباط برقرار کند. البته باید بگوییم مادرهای خوش شانسی هم هستند که در این دوران این تغییر احساسات سریع، را تجربه نمیکنند.
چه چیزی باعث نوسانات خلقی در بارداری میشود؟
دلایل متعددی در دوران بارداری وجود دارد که ممکن است باعث نوسانات خلقی در مادرهای بادرار شود. دلایلی مانند: افزایش هورمون ها، کمبود خواب و اضطراب آزاردهنده تنها چیزهایی کوچکی هستند که فقط نوک کوه یخ را تشکیل میدهند. پس مطمئن باشید که شما در این ترن هوایی دراماتیک تنها نیستید و مادرهای دیگر هم در صندلی پشت شما نشسته اند و دائما بالا و پایین میشوند. پزشکان معتقدند که توضیحات فیزیکی، فیزیولوژیکی و ذهنی واقعی برای این رفتار به ظاهر نامنظم وجود دارد و خبر خوب این است که این نوسانات خلقی، کاملا موقتی است و بعد از گذشت چند ماه متوجه خواهید شد که به حالات اولیه اخلاقی خود برگشته اید.
تغییرات در سطح هورمون
بزرگترین مقصر این تغییرات در خلق و خوی مادر؛ افزایش ناگهانی هورمونهای مزاحم بارداری است. سیل عظیم هورمونهای پروژسترون و استروژن در ماههای اول بارداری به طور ناگهانی بر سرتان سرازیر میشود و دیگر نمیتوانید جلوی خود را بگیرید. این دو هورمون مهم، به تنهایی میتوانند بر وضعیت سلامت روان مادر تأثیر منفی بگذارند. جالب است بدانید که؛ استروژن در کل بدن شما حتی مغز فعال است؛ پس جای تعجبی باقی نمیماند که بر روی خلق و خوی که با اضطراب، تحریک پذیری و افسردگی همراه است هم، تاثیر بگذارند. از سوی دیگر، پروژسترون هورمونی است که به شل شدن عضلات و مفاصل و جلوگیری از انقباضات زود هنگام کمک میکند. در نتیجه میتواند باعث خستگی، سستی و حتی غمگینی در شما شود. پس نتیجه میگیریم این دو هورمون دست در دست هم میدهند تا دستور العمل تغییر خلق و خو را در بدن شما فعال کنند.
خستگی و کم خوابی
خستگی سه ماهه اول یا کم خوابی اواخر بارداری میتواند به آتش بی ثباتی شما بیافزاید. در بارداری مهم نیست که چقدر بخوابید، همچنان باز هم احساس خستگی خواهید کرد. به احتمال زیاد درد یا انقباضات براکستون هیکس را در این دوران تجربه خواهید کرد. در واقع؛ این دردها میتواند عامل بی خوابی و بی حوصلگی یک مادر شوند.
بیماری صبحگاهی
تهوع صبحگاهی علائم جسمی شدیدی را در بدن شما ایجاد میکند، اما میتواند اثرات روحی و روانی عمدهای نیز داشته باشد. داشتن استرس از اینکه هر آن ممکن است بالا بیاورید یا نیاز به دستشویی رفتن داشته باشید خودش میتواند ذهنیت صلح آمیز شما را مختل کند و جای خود را به افزایش استرس و غم و اندوه بدهد.
تغییرات فیزیکی
بدن در حال تغییر شما، میتواند اشک شادی یا عصبانیت را برای شما به ارمغان بیاورد. برخی از زنان عاشق بزرگ شدن شکمشان در این نه ماه هستند و برخی دیگر با افزایش وزن مشکل دارند و نگران بهم ریختن فرم بدن خود هستند و احساس ناامیدی میکنند. این واقعیت که یک زن قابلیت مادر شدن را دارد بسیار هیجان انگیز است؛ اما این نکته را هم باید بدانیم که هر کسی با مشکلات تغییر سایز و چاق شدن دست و پنجه نرم کرده است، میداند که این شاهکار میتواند مجموعهای از احساسات پیچیده خود را به همراه داشته باشد.
اضطراب و استرس
ممکن است مدام استرس مادر یا پدر شدن را به دوش بکشید یا ندانید که چه اتفاقی در انتظار شما است. در نتیجه؛ شما در این مرحله یک اضطراب کلی را تجربه میکنید. استرسهای مالی یا حتی روند زایمان هم میتواند بسیار پرتنش باشد.
حرف آخر
در واقع؛ عوارض بالقوه بی پایانی برای نگرانی در این دوران وجود دارد، و این میتواند برای مادر اولیها و حتی مادرهای باتجربه بسیار آزاردهنده باشد. علاوه بر این، اگر در گذشته عوارض یا سقط جنین را تجربه کرده اید، اضطراب شما نه تنها قابل درک است، بلکه از نظر عاطفی نیز آزاردهنده است. پس اگر این علائم را به صورت جدی دنبال میکنید حتما با یک مشاور یا یک دوست درباره آن صحبت کنید تا کمی آرام شوید.